Головна » 2020 » Грудень » 10 » Міжнародний день захисту прав людини
14:07
Міжнародний день захисту прав людини

Людина від народження має певні права і свободи, які належать їй вже на підставі того, що вона є людиною, адже це – можливості, без яких не може нормально існувати. Оскільки права людини стосуються самого факту людського існування, їх не можна відібрати чи втратити, більшість  з них є невід'ємними.

     Саме тому щорічно 10 грудня у світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 р. на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини, проголосила рівність всіх жителів планети перед законом.

      Цій темі була присвячена виховна година у 7-А класі ННВК №16 «Престиж». Учні переглянули презентацію «Історія прав людини і громадянина», познайомилися з документами з прав людини, вчилися визначати в повсякденному житті правові ситуації та встановлювали шляхи їх розв’язання. Провели «Казкову правову вікторину» і на прикладі героїв відомих  казок  роз'яснювали статті Конвенції про права дитини. Та слід знати не лише свої права, але й обов’язки.  Тож учні повторили обов’язки, які повинен виконувати кожен.

   Запам’ятайте: ваші права не повинні порушувати права інших. Незнання закону не звільняє  від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльність.

                                             Класний керівник 7-А класу Тимченко С.В.

Переглядів: 199 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar