Головна » 2015 » Листопад » 18 » Презентація добірки «ДІТИ УКРАЇНИ – ЄДИНІ!»
14:30
Презентація добірки «ДІТИ УКРАЇНИ – ЄДИНІ!»

16 листопада  ми відвідали урочисті заходи, присвячені презентації добірки творів «Діти України – єдині!». Дана добірка видана за результатами Всеукраїнського конкурсу  «Діти України – єдині!». Цей  конкурс  проходив за інформаційної підтримки Міністерства освіти України впродовж червня 2015 року по всій Україні. Учасниками були  молоді люди, що навчаються у старшій школі (10-11 класи); предметом конкурсу був твір, створений у жанрі есе, обсягом до 5 тисяч знаків, у якому учасник конкурсу мав викласти своє бачення щодо поширення в суспільстві ідей толерантності, взаємоповаги, людяності та примирення. Учениця нашої гімназії Ридзель Аліна прийняла участь у конкурсі у період роботи шкільного мовного літнього табору. Адже  саме мовний табір дав гарну можливість удосконалити знання з англійської, німецької та польської мов. Аліна відправила на конкурс дві власні  роботи, написані різними мовами – німецькою та англійською.

Увагу та визнання журі отримало есе німецькою мовою «Die Quelle der Menschlichkeit». Як зазначила голова оргкомітету конкурсу Оксана Мітніцька: «Ми навмисно не робили будь-яких  мовних обмежень для участі в нашому конкурсі. Бо інакше б це йшло у протиріччя з сутністю конкурсу, що пропагував ідеї толерантності та взаємоповаги. Але, у контексті мовного питання, роботи наших учасників нас вразили.  Із 332 робіт понад 60 – англомовні. Є також роботи німецькою, французькою мовами. Російськомовних – лише 2. Фактично кожна п’ята робота, надіслана на конкурс, – написана іноземною мовою».

Організатори конкурсу вирішили презентувати добірку саме 16 листопада: в Міжнародний день толерантності. План заходів розпочався в Українському кризовому медіа-центрі з двох майстер-класів  від Андрія Кулікова  (журналіста, редактора, радіоведучого, телеведучого, медіа-експерта, медіа-тренера) та Євгена Федченка (директора  Могилянської школи журналістики), які непомітно перейшли в зустріч з Андрієм Лисенком (речником АТО) та Олегом Дерев’янком ( заступником міністра освіти). Всі 15 авторів робіт взяли участь у прес-брифінгу, у якому висловлювали свої думки про толерантність, повагу до ближнього. Після брифінгу ми відвідали Адміністрацію Президента України, де мали можливість поспілкуватись з Дмитром Шимківим  (заступником Глави Адміністрації Президента України),  відвідали виставку «50  винаходів, які Україна подарувала світу». Отримавши дипломи переможців та подарунки, ми задоволені повернулися додому з бажанням творити та перемагати знову і знову.

                                                                                                      Вчитель німецької мови  Скороход І.П.

 

Переглядів: 259 | Додав: torya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0