Головна » 2017 » Лютий » 15 » Ми будем довго пам΄ятати, і вам забути не дамо...
15:46
Ми будем довго пам΄ятати, і вам забути не дамо...

 

15 лютого відповідно до Указу Президента України від 29.11.2010р. в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіі інших держав. Також це 28-а річниця виведення радянських військ з Афганістана.


 

Велика кількість українських військових воювали на територіях багатьох держав світу: Афганістану і Анголи, Чехословаччини і Угорщини, Куби і Югославії, Єгипту, Іраку, Лівану, Сирії, Ліберії, Кореї, Ефіопії та інших. Ризикуючи власним життям вони чесно виконували військову присягу. Можна по-різному оцінювати ті події, але, без сумнівів, що наші воїни чесно і самовіддано виконували свій військовий обов'язок і заслуговують на суспільне визнання та повагу.


 

З нагоди памятної дати в ННВК «Престиж» №16 вчителем історії Геймал Т. В. був проведений урок-зустріч учнів 9-х класів з учасниками бойових дій на території інших держав вчителем фізичної культури гімназії, учасником війни в Афганістані Дудкою Віталієм Миколайовичем та працівником гімназії Онищенко Сергієм Васильовичем. Гості поділилися спогадами, власними відчуттями про події армійського життя. Військова форма, нагороди, фотографії викликали відверті емоції учнів. 


 

Присутні привітали гостей та вшанували пам'ять загиблих під час збройних конфліктів та учасників АТО, які загинули, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.




 

Переглядів: 248 | Додав: torya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar