Головна » 2023 » Лютий » 20 » Говорімо українською, будь ласка!
16:01
Говорімо українською, будь ласка!

Мова - ДНК нації, мова - зброя, мова - основа нашої ідентичності, мова - складник національної свідомості. І це, погодьтесь, далеко не весь перелік сентенцій про значення мови для українського народу. 

У Маріуполі під час окупації мова стала ще й символом протесту: українські патріоти, ризикуючи життям, зусібіч малювали букву Ї, аби кляті вороги знали, що знищити волелюбну націю неможливо. 

Під гаслом "Говорити українською модно й престижно" для учнів 11 класів у рамках декади до Міжнародного дня рідної мови в ННВК 16 "Престиж" учителі Бронзенко Т.А., Кацалап С.М. провели мовну гру "Українською, будь ласка" 

Захід розпочався з патріотичного флешмобу під пісню Артема Пивоварова "Жовто-блакитне серце". Справді, мова має значення, адже вона виокремлює нас з-поміж багатоликих народів.

Тож, граючи, учні мали можливість перевірити свої знання з лексикографії, фразеології, синтаксису, стилістики та інших розділів науки про мову. Кожен учасник міг переконатися в слушності думки Вольтера про те, що чужу мову можна вивчити за шість років, свою ж треба вчити все життя! 

Отже, мова - це важливо!

Без рідної мови і земля не рідна, і на душі холодніше стає!

Тож говорімо українською, будь ласка! https://youtube.com/shorts/QBgTSkGAUJM?feature=share

Переглядів: 87 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar