Головна » 2016 » Вересень » 15 » Зустріч із ветераном
14:12
Зустріч із ветераном

Ніжин славиться своєю архітектурною спадщиною, що зберегла забудову 17-18 століть. Памʾятки археології, історії та монументального мистецтва представляють велику культурну цінність не тільки для міста, а й для країни в цілому. Наше місто є історико- культурним центром Чернігівщини.

День міста в Ніжині відзначають 15 вересня на честь його звільнення від німецьких загарбників у 1943 році. Урочисті заходи зазвичай починаються з мітингу, вшанування ветеранів та покладання квітів до Памʾятного знаку.

У Ніжинській гімназії №16 у цей день відбулася зустріч із ветеранами. До учнів 5-а та 6-а класів, (класні керівники Ільченко В.П. та Риженко Л.В.) завітав ветеран Великої Вітчизняної війни, поет  Абузяров Віктор Харитонович.

Цікавою та змістовною була ця зустріч для гімназистів. Учнів цікавив побут солдатів,  їх мрії та сподівання, життя у перші повоєнні роки, труднощі та перемоги цих уже легендарних людей. Вони щиро бажали ветерану міцного здоровʾя та довголіття. Гадаю,що для ветерана ця зустріч теж була цікавою. Теплими осінніми барвами переливались квіти в руках Віктора Харитоновича, а на очах бриніла сльоза…  Дай, Боже, миру Україні.

    На завершення зустрічі пʾятикласник прочитав вірш.

Наш народ непереможний

Звертаюсь до тебе, Україно,

Земле рідна, матінко моя.

Не забуду я ніколи, як в руїнах

Опинилась ти, коли прийшла війна.

Як по полю танки із хрестами

Поповзли, мов чорні павуки.

Не забуду, як над селами, містами

З'явилися фашистські літаки.

Але наш народ непереможний,

Наші люди нездоланні і міцні.

Захищати Батьківщину ставав кожний,

Наближаючи кінець жорстокої війни.

Класний керівник 5-А класу Ільченко В. П.

                                                      

 

Переглядів: 249 | Додав: torya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar