Головна » 2018 » Квітень » 12 » Запобігти, попередити, врятувати!
15:05
Запобігти, попередити, врятувати!

Характерною рисою розвитку земної цивілізації є збільшення небезпеки її загибелі. Сьогодні на нашій планеті посилюється глобальна системна криза, яка проявляється у погіршенні екології, зміні кліматичних умов, збільшенні кількості та масштабів природних і техногенних катастроф, терористичних актів та інших соціальних і політичних небезпек. Щороку в Україні стається в середньому 350 надзвичайних ситуацій, внаслідок яких гине більше 70 тис. осіб. Населення і держава зазнають значних матеріальних збитків. Нині в багатьох областях України у зв’язку з небезпечними природними явищами, аваріями і катастрофами обстановка характеризується як дуже складна.

Ми сьогодні, як ніколи, повинні відповідно оцінювати рівень загрози в надзвичайних ситуаціях, вміти практично здійснювати заходи захисту від наслідків аварій, катастроф, стихійних лих.

12 квітня 2018 року в ННВК №16 « Престиж» пройшов День цивільного захисту. З метою відпрацювання і закріплення учасниками освітнього процесу навичок збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, практичного відпрацювання дій за сигналом оповіщення ЦЗ «Увага всім!» за програмою Дня ЦЗ були проведені:

загальношкільна лінійка, на якій учні ознайомилися з планом проведення Дня цивільного захисту;

тематичні виховні години по класах;

перегляд навчальних кінофільмів;

спортивні естафети з наданням долікарняної допомоги;

презентація учнівського проекту «Мирний космос» (12 квітня — Всесвітній день космонавтики та авіації).

Відпрацювання практичних дій проводилося під час евакуації учнів та вихованців дошкільного відділення в разі виникнення НС на шкільне подвір’я.

У проведенні Дня ЦЗ приймала участь пошуково-рятувальна команда спеціального авіаційного загону ДСНС. Діти з задоволенням ознайомилися з обладнанням рятівників та його використанням в надзвичайних ситуаціях. А скільки емоцій і запитань було під час зустрічі учнів з «Жінкою року - 2017» в номінації «Рятівник року» Павловою Єкатериною Сергіївною!

Підведено підсумки, проаналізовано проведені заходи, визначено перспективи роботи по виконанню головного завдання Цивільного захисту - запобігти, попередити, врятувати!

Заступник начальника ЦЗ, заступник директора Солдатенко Т.І.


 

Переглядів: 235 | Додав: torya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar