Головна » 2023 » Січень » 22 » Заходи до Дня Соборності України
15:29
Заходи до Дня Соборності України

 У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

Сьогодні всі учні ННВК 16 "ПРЕСТИЖ" об'єдналися, аби показати свою любов та підтримку до своєї рідної, єдиної країни. З нагоди Дня Соборності України в школі було проведено ряд заходів, метою яких було поглиблення знань учнів про історію України та виховання патріотичних почуттів і поваги до державної атрибутики.

Вихованці групи продовженого дня утворили "ланцюг єдності" з побажаннями процвітання та перемоги Україні. Відповідаючи на запитання вікторини "Україна - це...", діти продемонстрували неабияку обізнаність в історії та культурі рідної держави.

4-Б клас разом з класним керівником Олійник С.С. згадали всі гасла нашої країни та створили асоціативну хмаринку «Україна». Також діти обговорили  цінність мови, історії та культури нашої держави.

Для школярів 6-8 класів був проведений захоплюючий урок - квест "Одна, єдина соборна Україна". Взяли участь у книжковому ланцюгу єдності учні 7-А класу (кл. керівник Тишкевич І. М.).

 Учні 10-А класу (класний керівник Муквич В. І.) поглибили знання з історії виникнення Дня Соборності України,  пригадали ст. 20 Конституції України та ознайомилися з цікавими фактами про нашу країну на виховній годині «Моя Україна – соборна, вільна».  

     Наш обов'язок - пам'ятати і вірити, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й. духовно багатої, вільної й демократичної  України, якою пишатимуться наші нащадки.

Переглядів: 66 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar