Головна » 2016 » Вересень » 12 » Вшанування пам'яті Івана Франка
14:16
Вшанування пам'яті Івана Франка

        

В Україні 2016 рік проголошено роком Івана Франка. Ми відзначаємо 160-річчя від дня його народження і 100-річчя від дня  смерті.

Ніжинська гімназія № 16 активно долучилася до урочистостей, присвячених великому Каменяреві. Учні 8-А класу разом з учителем української мови та літератури Гладкою Л.В. провели ряд заходів, які були спрямовані на вшанування пам’яті  І. Франка та популяризацію  його творчості.  

 Восьмикласники підготували виставку учнівських проектів під назвою: «Я син народа, що вгору йде…».  Роботи гімназистів розкривали високий патріотизм поета, його віру у світле майбутнє українського народу.

В усному журналі  «Іван Франко: інтелектуальний геній нації » йшлося   про  літературну й наукову діяльність митця. Особливу увагу гімназисти звернули на творчі та  громадські ініціативи Івана Яковича.

Під час читання поезії «Розвивайся ти, високий дубе» відбувся флеш–моб  восьмикласників «Україна. Єдність. Воля».  Останній захід ще раз підкреслив Франкову віру в єднання народу і воскресіння  України.

 

 

Переглядів: 206 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar