Головна » 2023 » Березень » 10 » Вшановуючи пам'ять Кобзаря
09:18
Вшановуючи пам'ять Кобзаря

  За традицією на початку березня в ННВК №16 «Престиж» проходить тиждень української мови та літератури, який приурочено до Шевченківських днів. Усі педагоги МО учителів-словесників по-інноваційному підійшли до планування заходів з метою популяризації творчого надбання Великого Кобзаря.

   У рамках тижня п’ятикласники й шестикласники презентували буклети про цікаві факти із життя митця, а також створили проєкт «Мій Шевченко» (вч. Кононенко О.В.).

   З великим бажанням і зацікавленням учні 7-х класів знімали відео та  підготували поетичний флешмоб «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…» (вч. Кацалап С.М., Ковтун Л.В.).

   Слова Миколи Лукова: «Щоправда, можна все життя прожити, а оту, єдину, й не знайти» стали лейтмотивом для розкриття теми «Жінки в драмі кохання Т. Шевченка», над якою працювали дев’ятикласники(вч. Касьянова В.І., Тимченко С.В.). Також дуже сподобалося учням 9-А класу створювати меми про Кобзаря й пояснювати зміст того, що приховує в собі весела картинка. Для старшокласників була проведена інтерактивна мультимедійна гра «Правда чи дія» (вч. Бронзенко Т.А.). Учні мали можливість перевірити не лише свої знання про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, а й виконати креативні завдання.

В групі "Капітошка" дошкільного підрозділу ННВК 16 "Престиж" на тематичному занятті "Маленьким дітям про великого Тараса"  малюки познайомилися з життям та творчістю поета, переглянувши відео "Дітям - про Шевченка". Дошкільнята заслухали твори безсмертного Кобзаря та вивчили вірш "Встала весна", використовуючи  мнемотехніку.

   ННВК №16 «Престиж» також долучився до міського літературного марафону «Єднаймо душі словом Кобзаря!». Учениця 10-Б класу виконала уривок із п’єси О. Забарного «Грішниця»; Коваленко Павло (7-Б клас) прочитав вірш «Доля», а Лісовець Артур (7-Б клас) – «Бандуристе, орле сизий…».

Переглядів: 57 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar