Головна » 2017 » Липень » 14 » Всеукраїнська Школа взаєморозуміння та молодіжного лідерства
09:06
Всеукраїнська Школа взаєморозуміння та молодіжного лідерства

З 4 по 7 липня вчителі (Нагорна Н.М., Миколаєнко В.М.) та випускник (Чорний Д.) ННВК № 16 «Престиж» стали учасниками Школи взаєморозуміння та молодіжного лідерства, що мала місце в м. Тернопіль, та долучилися до Проекту «Молодь об’єднує Україну». Захід був реалізований Української Студентською Спілкою у партнерстві з ВМГО «Молодий Рух» за підтримки німецького Фонду Ганса Зайделя.

Проект спрямований на розвиток громадянської свідомості та громадської активності молоді, формування якостей лідерства і співпраці, посилення тенденцій демократичної сталості та взаємодії/згуртування в українському суспільстві. У рамках заходу під час проведення лекторіїв і практикумів учасники мали нагоду набути теоретичних знань з основ громадської діяльності, організаційних та юридичних аспектів роботи НУГО, познайомитися з концепціями якісної командної роботи та інструментами тімбілдінгу, досвідом та успішними практиками окремих громадських активістів, можливостями та стратегіями взаємодії громади з представниками владних інституцій. Цікавим та актуальним сегментом навчальної програми Школи виявився «історичний модуль»: бесіди щодо суспільної важливості й значимості історичної правди та правди в історичному вимірі, прийняття «відповідальності за минуле» та «активного говоріння з минулим», деконструювання міфів (мітів), декомунізації та виваженості національної політики пам’яті, вірного вибору ідентичності, сенсу і впливу інформаційних маніпуляцій в умовах гібридних воєн, сучасних викликів демократії, витоків, типології, різновидів наслідків та можливих «рецептів від» сепаратизму (-ів) в ідеологічній/національній/територіальній/релігійній площинах, шляху до національного примирення та інтегральної взаємодії задля спільної мети з розбудови цілісно-міцної держави. Повчальний посил мали міні-тренінги з розвитку психологічної гнучкості та емоційного інтелекту громадських активістів, подолання соціальних стереотипів та упереджень.

Такого роду заходи мають перспективу сприяти зміні/оновленню формату мислення і світосприйняття молоді, новому баченню себе у соціумі, переосмисленню своїх можливостей і свого призначення, свого цілепокладання у житті, вибору національної ідентичності, відмові від патерналістського сприйняття ролі держави, формуванню активної громадської позиції та дІЇ на користь своєї громади.

Нагорна Н. М., Миколаєнко В. В.

Переглядів: 188 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar