Головна » 2016 » Січень » 16 » Візит керівника французької доброчинної Асоціації
11:13
Візит керівника французької доброчинної Асоціації

15-16 січня Ніжинська гімназія № 16 приймала у своїх стінах шанованого гостя, керівника французької доброчинної Асоціації Liouba Lorr’Ukraine (Люба Лор'Україна) пана Данієля Бедделема. Це другий приїзд пана Бедделема до Ніжина, що проходить у рамках програми міжнародної культурної співпраці між містами Чернігівської області та Лотарингії.

Асоціація була заснована у вересні 1999 року і мала на увазі підвищення розвитку особливих партнерських відносин із художніми школами та культурними центрами країни. Проте за останні роки вона розробила партнерство зі школами Чернігова та Чернігівської області з метою заохочення та підтримки дітей, які бажають вивчити мову Мольєра. Асоціація не просто надає гуманітарну допомогу школам, а й можливість кращим знавцям мови проходити щорічне безкоштовне мовне стажування на базі французьких шкіл.

У цьому навчальному році така нагода випала і школярам нашого міста. На базі Ніжинської гімназії № 16 французькою асоціацією було створено 2 групи учнів 5-6 класів для вивчення мови.

Діти старанно працювали на заняттях, а також підготували зі своїм учителем  Копенкіною Л. О. та показали модернізовану музичну казку «Червона шапочка» французькою мовою, щоб показати свої перші результати та мати можливість бути відібраними до програми  лінгвістичного стажування.

Переглядів: 261 | Додав: torya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar