Головна » 2017 » Березень » 30 » Вітаємо Мицика Сергія з дипломом ІІ ступеня на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії
21:18
Вітаємо Мицика Сергія з дипломом ІІ ступеня на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії

Талановитих дітей у нашому місті багато. Хтось малює, наче Леонардо да Вінчі, хтось виводить довершені па, а дехто не уявляє себе без точних наук. Саме в ННВК № 16 «Престиж» навчається скромний, небагатослівний, хлопчина, який нічим, на перший погляд, не вирізняється серед однолітків. Але, на свої тринадцять років, має багато перемог на різних конкурсах, турнірах. Мова піде про восьмикласника Сергія Мицика.

Я чудово пам’ятаю його ще в п’ятому класі. Худорлявий, невисокий хлопчик, як і всі п’ятикласники. Але його очі загоралися від кожного завдання, яке потребувало нестандартного рішення.

Нині Сергій готується до Всеукраїнського етапу олімпіад, тому часто перебуває в Чернігові. Однак, навіть у такий напружений для нього час, знайшов хвилинку, щоб поспілкуватися із класним керівником.

 

- Добрий день, Сергію! Згадую, ти був переможцем міського конкурсу «Найрозумніший» серед шестикласників та семикласників (2015, 2016 р.). А ще до цього були перемоги в конкурсах: «Кенгуру», «Лелека», «Соняшник», «Творчий олімп» та «Олімп талантів». Скрізь звучало твоє ім’я. Цього року ти став переможцем Міських етапів олімпіад із чотирьох предметів: математика, інформатика, фізика, хімія. В області ти переміг із математики та хімії. Зараз же активно готуєшся до Всеукраїнських олімпіад. Як воно бути переможцем?

- Переможцем важко не бути, а стати. Кожна перемога - це величезна праця й колосальна відповідальність.

- Ти достатньо відомий у місті, маєш численні регалії за попередні роки, а цьогоріч ти став ще й стипендіатом від Ніжинської міської ради. Чи були в тебе поразки? Що спонукало тебе не здаватися і йти до перемог?

- Якщо вважати поразками не перші місця, а другі чи треті, то були. Наприклад, я не дуже вдало виступив у першому турі Обласної олімпіади з математики, але не склав руки , й у другому турі став першим.

- Ще раз вітаю! Скажи, чи важко було готуватися до олімпіад?

- Важко готуватися до кількох олімпіад одночасно. Але оскільки всі вони з моїх улюблених предметів, то підготовка приносить чимало цікавого й корисного. А ще допомагає впевненість , що ця праця – запорука моїх успіхів у майбутньому.

- Сергію, ти надаєш перевагу точним наукам, називаєш їх улюбленими. Що, на твою думку, є найважливішим при вивченні предметів математичного циклу?

- Такі предмети , як математика, інформатика, фізика, хімія, для мене найцікавіші, даються мені найлегше. А найголовніше, що саме ці науки приводять розум до порядку. Думаю, що найголовніше – вміти логічно й нестандартно мислити.

- Знаю, ти часто мусиш їздити до Чернігова, щоб готуватися до наступного етапу олімпіад, але при цьому ти ще й встигаєш відмінно вчитися. Як у тебе виходить все встигати?

- У собі я завжди розвиваю якості, такі як: наполегливість, відповідальність, впевненість у своїх можливостях. Саме вони допомагають мені все встигати.

- Цікаво! А друзі чи однокласники тобі допомагають? Їх же в тебе, напевно, багато?

- Я вважаю, що друзів не повинно бути багато. Вони мають бути справжніми: розуміти, допомагати. Скажу, що в моєму колі такі люди є.

- Можеш поділитися секретом успіху з ровесниками?

- Мій успіх полягає у постійній праці. А своїм одноліткам скажу, що треба вірити у свої сили й завжди мислити самостійно – тоді все зможеш.

- Дякую, Сергію! Нехай і в тебе все вийде.

Від автора

Підведені підсумки IV етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії, де Сергій отримав диплом ІІ ступеня. Побажаймо хлопцеві подальших успіхів та перемог.

Не можна, розповідаючи про досягнення учня, не згадати вчителів. Адже наші педагоги, а саме: хімік Філанчук С.В., математик Іванова К.Г. , фізик ОвдієнкоТ. В., інформатик Миколаєнко В.В., своєю невтомною працею, незгасимим ентузіазмом, бажанням творити розумну та добру людину забезпечили такий результат, бо добре пам’ятають, що в кожній дитині сонце, тільки дай йому світити.

 

Спілкувалася Любов Гладка

Переглядів: 243 | Додав: torya | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar