Головна » 2018 » Жовтень » 23 » V обласна історико-краєзнавча конференція
10:02
V обласна історико-краєзнавча конференція

17 жовтня до Чернігова з’їхалися учасники V обласної історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді – старшокласники навчальних закладів міста й області та їхні наукові керівники, щоб обмінятися досвідом, науковими напрацюваннями та історичними знахідками. Учениця 11 класу, Яна Сердюк, гідно преставила наш навчальний заклад та спробувала себе у ролі доповідача (науковий керівник Крупенко Оксана Василівна).

Національний центр «Мала академія наук України» вперше брав участь у цьому заході як співорганізатор. Його представляли старший науковий співробітник відділу інформаційно-дидактичного моделювання, кандидат педагогічних наук Марина Ростока та методист лабораторії суспільних і гуманітарних наук, кандидат історичних наук Марина Русанова.

До переліку організаторів також увійшли Навчально-науковий інститут історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді, Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України і Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

У рамках конференції вперше відбувся міні-конкурс тез доповідей «Найкращі історико-краєзнавчі описи Чернігівщини». Школярі змагалися у трьох тематичних секціях, що стосувалися історії Чернігівщини дореволюційної доби, новітньої історії краю та його культурної, мистецької і релігійної спадщини.

Бажаємо ще більше перемог!


 

 


 

Переглядів: 228 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar