Головна » 2017 » Травень » 25 » Україна стала ближче до Європейського Союзу
22:14
Україна стала ближче до Європейського Союзу

Україна стала ближче до Європейського Союзу. Це відчувається не тільки тому, що було підписано договір про безвізовий режим для наших громадян, але й урочистістю відзначення Дня Європи по всій Україні.

У Ніжині це свято було яскравим, цікавим і дійсно європейським. Адже ніжинці могли побачити не тількіи національні костюми, пісні і танки країн Європи, але й познайомитися з традиціяими, цікавими фактами з історії, традиційними іграми та забавами і, навіть скуштувати кілька національних страв.

ННВК №16 «Престиж» представляв Республіку Польща. Як завжди, співав гурт польської пісні «Гвяздечка», але цього року пограли разом з учнями інших шкіл у «Хустечку» та пригостили присутніх святковими булочками з маком. Євроклубівці шкільного клубу «Відкриті долоні» завжди радо беруть участь у заходах, де можна показати свою творчість, артистичні здібності та позитивне ставлення до європейських цінностей.

Ось і в цьому році нас уже запросили на конкурс ім. Марії Конопницької, який буде проходити у Польщі в середині серпня. Беручи участь в євроклубівських заходах, готуючись до різноманітних конкурсів, члени клубу завжди прагнуть дізнатися більше про країни Європи, європейців, європейські інституції.

Надзвичайно цікавим було засідання євроклубу «Європейські країни-карлики», яке відбулося 22 травня. Для багатьох учнів було новиною, що в деяких країнах Європи населення менше, ніж у Ніжині. Безумовно, більшості захотілось відвідати Сан-Марино, Андору, та інші маленькі країни. Наступним етапом у роботі шкільного клубу «Відкриті долоні» буде відпочинок, оздоровлення і трішки навчання у літньому мовному таборі. Але підсумки роботи вже було підведено на засіданні ради євроклубу.

Відзначили найбільш цікаві заходи та засідання: «Свято врожаю у країнах Європи», на якому були присутні керівники євроклубів з усієї області, «Різдвяні розваги», засідання до Дня Незалежності Республіки Польща із запрошенням представників польської культурно-просвітницької спілки «Астер», участь у концерті «Фестиваль збирає друзів» тощо.

Євроклубівці висловили багато побажань та пропозицій щодо роботи клубу «Відкриті долоні» у 2017-2018 навчальному році. Підсумкове засідання було завершено словами «Молодь побудує Європу в Україні!»

Переглядів: 203 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar