Головна » 2020 » Березень » 10 » Тиждень української мови та літератури
16:00
Тиждень української мови та літератури

Відповідно до плану роботи школи та з метою виховання в учнів поваги до свого народу та його традицій, підвищення рівня мовної та літературної освіти в ННВК №16 «Престиж» з 2 по 6 березня 2020 р. був проведений Тиждень української мови та літератури.

Протягом тижня учні мали можливість поглибити знання з української мови та літератури, вони брали участь у вікторинах та конкурсах, демонстрували творчі й художні здібності.

Відкриття Тижня української мови та літератури розпочалося із виставки мовних плакатів «Слово наше рідне – слово українське». Усі класи підійшли до створення своїх стінгазет творчо й відповідально. Привітна яскравість барв, креативних ідей подарувала масу позитиву.

У вівторок 5-А клас взяв участь у мовознавчому брейн-рингу «Мово моя солов’їна» (вч. Кацалап С.М.). Школярі мали змогу поринути у світ краси й багатства рідної мови та проявити свої знання з української мови.

У середу Касьянова В.І. провела у 7-А класі відкритий урок з української літератури «Ліна Костенко. «Кольорові миші», приурочений до 90-ліття з дня народження видатної української поетеси.

Четвертий день Тижня ознаменувався проведенням промоакції – вільний мікрофон «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…». Учні 5-9 класів показали свої вміння виразно декламувати геніальні вірші Тараса Шевченка.

У п’ятницю відбулися два відкриті уроки української літератури. Учні 9-А класу (вч. Кацалап С.М.) підготували слайд-презентацію «Шевченко – художник», а учні 9-Б класу (вч. Касьянова В.І.) провели віртуальну екскурсію «Шевченко і Чернігівщина».

Тиждень закінчився, але не закінчилась кропітка праця учителя, яка покликана пробудити творчість і пізнання, підтримати інтерес та бажання вчитися. Цей тиждень став яскравою сторінкою у житті шкільної родини. Сподіваємося, що зерна доброти і творчості, посіяні в дитячі душі, згодом проростуть міцними паростками знань.

Керівник ШМО вчителів-словесників Кацалап С.М.

Переглядів: 323 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar