Головна » 2019 » Березень » 11 » Тиждень української мови та літератури
14:51
Тиждень української мови та літератури

З 25 лютого по 6 березня в ННВК №16 «Престиж» учителями-словесниками був організований і проведений Тиждень української мови та літератури. За традицією він відкрився виставкою шкільних газет та плакатів, присвячених життю і творчості Т.Г.Шевченка, Лесі Українки та інших письменників.

У рамках тижня були проведені лінгвістичні ігри, брейн-ринги, мовні вікторини, які дали можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось це була можливість дізнатися щось нове.

Дуже цікаво пройшла лінійка до Всесвітнього дня письменника «На струнах чарівного слова». Учні 5-А класу розповіли історію виникнення свята, про натхненну працю майстрів слова, декламували вірші Великого Кобзаря та інших поетів.

5 березня учні ННВК взяли участь у загальноміському заході «Шевченківський марафон», що був приурочений до 205-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. Школярі підготували читання «Заповіту» на польській, французькій, англійській, німецькій мовах та величної поеми «Наймичка», яка нікого не залишила байдужим.

Завершився тиждень літературно-музичною композицією «Величне слово Кобзаря лине в душу кожної людини», що було сповнене віршами та піснями на слова геніального поета, пророка національного відродження.

Без сумнів, Тиждень української мови та літератури пройшов на достатньому рівні. Слід зазначити, що учні отримали багато нової та цікавої інформації, змогли продемонструвати свої творчі здібності.

Керівник шкільного МО вчителів-словесників Кацалап С.М.

Переглядів: 210 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar