Головна » 2019 » Квітень » 15 » Тиждень математики, фізики, інформатики
21:32
Тиждень математики, фізики, інформатики

З 08.04. 2019 р. по 15.04 2019 у ННВК № 16 «Престиж» пройшов тиждень математики, фізики та інформатики.

Основною метою тижня було розширення знань учнів з предметів, зміцнення позитивного ставлення до навчання, створення атмосфери, що сприяла розвитку уяви учнів, активізації творчого потенціалу, впровадження інноваційних технологій в систему навчання.

У ході предметного тижня було проведено такі заходи:

День 1. Початок тижня почався загально гімназійною вікториною «Три задачі для всіх»

Урок «Математичний аукціон» для учнів 9-х класів (вч. Войтенко П.В.)

День 2. До Дня довкілля було проведено конкурси екологічних проектів на уроках інформатики «Збережемо довкілля» (вч. Богдановська Л.І., Давиденко О.М., Миколаєнко В.В.)

Переможцями було визнано Бойко Марію, Балабу Анастасію, Білоцерківського Максима, Насирова Дмитрія (7-Б кл.)

День3. Конкурс на визначення кращих учнів з номінацій:

  • Оригінальна задача з математики та фізики
  • Кращий цифровий малюнок;
  • Кращий жарт з терен інформатики

Також проведено урок-конкурс «Геометрична фігура року» (8 Б кл., вч. Войтенко П.В.)

День 4. До дня цивільного захисту на уроках математики, фізики та інформатики учні презентували життєві лайфхаки «Наука допомагає зберегти життя».

 

 

День 5. Відзначаючи День космонавтики було здійснено космічну подорож учнів 1-4 класів у супроводі учнів- капітанів 9-х класів Костюченка Н., Кебкал В., Бриль Я., Лісогор О. та проведено конкурс веб-сайтів «Перший українець у космосі». На уроках фізики учні переглянули кінофільм «Ю.Гагарін – перша людина в космосі».

День 6. Проведення загальношкільної лінійки.

«Несерйозно про серйозне або математика – це круто!», проведеній учнями 9-А класу було озвучено багато цікавих історичних фактів з історії математики (Кашуба Р., Кебкал В.), проведено математично-психологічний тест по визначенню індивідуальних рис учнів та їх характеру (Підгайна А.), переглянуто числові картини американської художниці Сієни Моріс, продекламовано поезії, записані мовою цифр.

Присутнім сподобалась жартівлива сценка «Що важче: алгебра чи геометрія?» у виконанні Стича Д., Фонгельве Б., Яковлєвої Є. Артистичний талант Вискірка І. дозволив передати тонкий гумор гуморески П.Глазового «Синок-математик». Засобами математики вчитель Войтенко П.В. довела присутнім учнями, що на навчання вони витрачають рівно п’ять днів року, що беззаперечно викликало неабиякий їх подив та інтерес.

Сертифікати на покращення навчальних досягнень отримали всі переможці конкурсів (Білан В., 9-А кл., Пашко К., Денисайко А. 7-А кл., Постол Ю., 8-Б кл., Балаба А., Бойко М., 7-Б кл.)

По закінченню серед учнів було проведено безпрограшну лотерею, та відзначено призом гран-прі ученицю 7-А класу Денисайко Анастасію, яка стала переможцем відразу в трьох номінаціях

 

 

 

Переглядів: 259 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar