Головна » 2017 » Квітень » 18 » Тиждень фізики, інформатики, астрономії
08:57
Тиждень фізики, інформатики, астрономії

В період з 10 квітня по 14 квітня в НВК №16 «Престиж» проходив предметний тиждень фізики, астрономії, інформатики під гаслом ««Досягнення людства – тріумф науки». У понеділок, 11 квітня, учні закладу мали змогу дізнатися про Міжнародний день авіації та космонавтики на загальношкільній лінійці, яку підготували учні 5-Б класу під керівництвом вчителя фізики, класного керівника Овдієнко Т.В. Учні 3-А та 3-Б класу під керівництвом вчителя інформатики Миколаєнко В. В. відправили мешканців країни Скретч в космічні подорожі. Переможці проектів отримали солодкі призи.

Під час вікторини «У світі інформатики» учні 5-х класів повторили вивчений матеріал та дізнались багато цікавих фактів про дослідження космосу.

Учні 7-х класів здійснили подорож країною Архімеда та дізналися багато цікаво про плавання тіл, мали змогу власноруч проводити досліди.

Учні 8-х класів старанно вивчали електричний струм та дізналися про його характеристики під керівництвом вчителя фізики Овдієнко Т.В., а учні 9-х класів стали екскурсоводами та провели цікаві екскурсії для учнів початкової школи в шкільному музеї космонавтики щодо розвитку космонавтики, поглядів на будову Сонячної системи та внеску українських вчених. Не стали байдужими учні 11 класу, які готували експозиції шкільного музею космонавтики та організували перегляд відофільмів «Історія космонавтики».

Цікавий проект щодо дослідження взаємодії магнітів та провідників зі струмом створили учні 9-Б класу Пятачук Андрій та Чуприна Вадим - «Танок стрічки» та стали учасниками Всеукраїнського конкурсу «МАН-Юніор. Дослідник» в номінації «Технік-юніор» (керівник - учитель фізики Баксічева І.С.).

Насиченим, змістовним і результативним став тиждень фізики, інформатики, астрономії. Адже розквіт наукових ідей, зацікавленість і високі знання – це те, що сприяє формуванню майбутнього ученого. Всесвіт для людини – велика загадка, над якою працюють фізики, астрономи, філософи. Багато відповідей вдалося отримати, але ще більше питань залишилося відкритими.

.

Переглядів: 260 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar