Головна » 2021 » Травень » 14 » Тиждень Європи
11:06
Тиждень Європи

День Європи в Україні – це щорічне свято, спрямоване на поширення ідей європейської ідентичності. Це також, насамперед, можливість долучитись до європейських цінностей. З цією метою у ННВК №16 «Престиж» пройшов тиждень Європи, який був насичений низкою цікавих заходів.

 А розпочався він екскурсією в кабінеті Євроінтеграції, яку проводили учні   8-А класу разом із вчителями Синяк Л. І. та Муквич В. І. для учнів молодшої школи. Школярі познайомилися з історією Євросоюзу, його символікою та цікавими фактами. Набуті знання учні 3-х та 4-х класів продемонстрували під час проведення челенджу «Україна- це Європа» та на виховних годинах «Україна – європейська держава».

Найменші вихованці ННВК № 16 «Престиж» (група «Сонечко, вихователі: Сокол О. В., Куценко М. С.) дізнались багато цікавих фактів, мандруючи країнами Європи під час виховної години «Я – маленький європеєць» та створили колективний колаж.

12 травня учні п'ятих класів взяли участь у засіданні євроклубу «Юні миротворці». Напередодні  члени клубу виконували дослідницьку роботу щодо святкування традиційних європейських свят у нових умовах.  Результати групової роботи було представлено у вигляді захисту проєктів.

Школярі 4А та 4Б класів (вчитель Т. Г. Шостак)  взяли участь у командній грі «Весела подорож до Англії». А учні 5А та 5Б класів (вчитель Т.Г. Шостак) долучилися до квесту "Україна - європейська держава", під час якого поглибили знання про свою Батьківщину, її географію, історію, відомих людей, звичаї та традиції.
Школярі 7А та 7Б класів здійснили цікаву та захоплюючу віртуальну подорож, взявши участь у командній вікторині про Лондон.
Учні 6А класу разом із вчителем німецької мови Кивенко І.П.  віртуально мандрували Європою: відвідали найвужчу вулицю Європи, яка знаходиться в Німеччині, загадкове озеро Лох-Несс в Шотландії, найменшу країну Європи Ватикан та ще багато цікавих місць та містечок.

До святкування Дня Європи в Україні ученицею 8-A класу Малашенко Вікторією була створена презентація "Національні страви країн Європи". Дівчина креативно підійшла до завдання та вказала наскільки популярні ці страви та чи є вони здоровою/нездоровою їжею. Учасниками євроклубу був створений веб-квест "Вгадай страву", в якому змогли прийняти участь всі бажаючі. Мета веб-квесту: підвищити обізнаність учнів про національні страви України та інших країн світу. Для учнів 9-х класів на уроках інформатики (вчитель Миколаєнко В. В.) був проведений конкурс коміксів «Національна кухня Європи». За  підсумками журі найкращим коміксом був визнаний «Італійська піца», створений учнями 9-Б класу Кирієнком Іваном та Бурковцовим Владиславом.

 

 

 

Переглядів: 155 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar