Головна » 2016 » Квітень » 26 » Свято Букваря
12:41
Свято Букваря

Весна – прекрасна та квітуча пора року, вона несе з собою не тільки пробудження всього живого від довгого зимового сну, а і безліч свят, саме вони наповнюють нас добром, радістю, коханням та щастям. Деякі з них ми відзначаємо щорічно, а от деякі бувають раз у житті і залишають в ньому окремий слід. Саме таке свято відзначили першокласники Ніжинської гімназії №16.  21 квітня маленькі школярі попрощалися зі своїм першим підручником – Букварем.

Для кожного з нас це особлива книга, адже завдяки їй ми відкриваємо дорогу в країну знань. Уміння читати стає основою нашого подальшого життя, саме завдяки йому ми глибше пізнаємо світ, саме воно в подальшому відіграє найважливішу роль у становленні особистості кожного.

Цьогорічне прощання з Букварем у гімназії було особливим. А стало воно таким завдяки спільним старанням учителів  Кузьменко Н.О., Ровенчин  К.В. та учнів першого та п’ятого класів.  Першокласники показали гостям гімназії та своїм батькам, чого вони навчилися протягом року, а п’ятикласники згадали свою молодшу школу та познайомили малечу з новими підручниками та предметами, що чекатимуть на неї в другому класі. Хочеться підкреслити те що здебільшого свято букваря готують першокласники самостійно,а таке от залучення п’ятикласників зробило його особливим, стало своєрідною родзинкою, вчителя початкових класів Наталії Олександрівни Кузьменко. Це ще раз довело, що учні, хоч і дорослішають, проте, залишаються рідними для першої вчительки і вона про них не забуває.

Номерів підготовлено було досить багато. 1-А показав, що серед його учнів гімназія отримала юних декламаторів, акторів та співаків, які добре вивчили алфавіт не тільки рідної української мови, а й збагатили свій словниковий запас англійським ( вчителі Синяк Л. І., Шостак Т.Г. )

Закінчилося святкування в класі, за солодким столом, який підготували батьки. 

27 квітня Свято Букваря відбулось в 1-Б класі (вчитель Фролова А. П.)

Зібрались дружно ми на свято

Сьогодні в цей прекрасний час,

Щоб  удачі побажати

І запросити читанку до нас.

І тато й мама нам бажають

Доріг щасливих і дзвінких,

А школа кожен день вітає

Першокласників малих.

В 1Б  класі урочистий

День прощання з букварем.

Світить сонце променисто,

Нас  вітають із  цим днем.

Переглядів: 261 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar