Головна » 2021 » Березень » 26 » STEM-весна об’єднує всіх
11:55
STEM-весна об’єднує всіх

22 березня у ННВК №16 «Престиж» відбулася презентація STEM-проекту «STEM-весна об’єднує всіх».

Розпочали тиждень вчителі початкових класів та фізичної культури, які   підготували STEM-проект на тему «Корисна та шкідлива їжа». Педагогами Хряпою М. П., Петрушею Л. В. та Желєзним Ю. М.  були проведені виступи, презентації, ігри, тести, руханки з 6-ти цеглинками LEGO, вправи на логічне так критичне мислення. Цікаво було почути дивовижні факти про їжу,  які вражають. Не обійшлося і без щирої української пісні.

23 березня вчителі шкільного методичного об’єднання математики, фізики та інформатики провели STEM-екскурсію по станціях «Швидкий рахунок», «3D моделі» та «Фізичний експеримент».

На станції «3D-моделі» колектив ННВК №16 «Престиж» познайомився з принципами адитивної технології, історією її розвитку та галузями використання. Перспективи технологій 3D-друкування вразили всіх присутніх: від дизайнерських аксесуарів та архітектурних споруд (не тільки на Землі, а й на Місяці) до штучно створених кісток, імплантів та життєво необхідних органів людини для трансплантації.

Вчителі природничих дисциплін та історії представили проект про воду в поєднанні з демонстрацією дослідів та експериментів на тему "Вода - це справжнє диво. Як прожити без води."

Заключним етапом STEM-екскурсії стали фізичні експерименти: теплові природні явища навесні (перехід води з одного агрегатного стану в інший), теплові явища розширення у побуті, електропровідність овочів та фруктів.

25 березня естафету в рамках STEM-тижня прийняли МО вчителів іноземних мов, естетичних дисциплін та словесників. Епіграфом до проекту стали слова Т. Шевченка: «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь».

Педагоги підготували цікаві презентації, різні види інтерактивної діяльності, залучивши колег до ігор, виконання інтелектуальних завдань та руханок. Захоплюючим для присутніх стало представлення вчителями іноземних мов весняного свята ірландців «День Святого Патріка», що відзначається не тільки в Ірландії, але й у багатьох країнах світу. Всі виявили неабиякий інтерес до історії святкування, взяли активну участь у розгадуванні загадок, вивченні англійських фразеологізмів та інтелектуальних змаганнях.

Учитель музичного мистецтва Ровенчин К.В. та учитель української мови та літератури Кацалап С.М. нагадали всім присутнім про звичаї, традиції та обряди, пов’язані з народними весняними святами. Добірка українських весняних слів, прикмет, прислів’їв, з якими ознайомилися учасники проекту додала усім хорошого настрою, душевного піднесення й наснаги. Усі разом співали веснянки та закликали весну обрядовим печивом – жайворонками, що на крилах приносять тепло.

Всі учасники STEM-тижня цікаво та корисно провели час, обмінялися думками, ідеями та досвідом.

Переглядів: 180 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar