Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Шлях до перемоги
08:43
Шлях до перемоги

Щопонеділка в актовій залі гімназії №16 проходить тематична лінійка, що починається виконанням гімну України. Ця лінійка була присвячена визволенню України від фашистських загарбників.

Однією із жахливих сторінок 20-століття є друга світова війна (1939-1945рр.), яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога, звільнивши країну.

Саме цим подіям і присвячена лінійка, яку підготували і провели учні 9-Б класу.

28 жовтня вся Україна відзначає річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Але до цього дня потрібно було пройти кілометри шляху, спочатку відступаючи, залишаючи фашистові наші краї, але потім, зібравшись з новими силами,  кинутися на ворога знову і вже гнати їх до кордону, не зупиняючись.

Україна. Її безкрайні поля, зелені ліси і гори, блакитний Дніпро... Все вразила пухлина фашистської чуми. Скільки українських хлопців і дівчат пішли на фронт, щоб захищати свою країну. У наш час гімназисти переживають за кордони України, їм добре відоме слово "війна". Зі сльозами на очах учні вшанували пам'ять загиблих  хвилиною мовчання. 

Переглядів: 214 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar