Головна » 2017 » Січень » 29 » Ретро-книги
21:53
Ретро-книги

   

 Нам важко навіть уявити світ у якому немає книги. Найважливіше призначення книги – зберігати знання, накопичені віками, і передати їх наступним поколінням. Знання. що ми отримуємо з книг, дозволяють нам рухатися вперед. Не витрачаючи час на відкриття того, що вже комусь відомо. Книзі ми завдячуємо тим, що й сьогодні можемо насолоджуватися шедеврами давньої літератури. У всі часи до книги ставилися, як до святині. Колись, ще до винайдення технології друку, книги переписувались вручну, а їх обкладинки оздоблювались позолотою й дорогоцінним камінням. Книгою книг по праву вважається Біблія – давня й вічна скарбниця людської мудрості на всі випадки життя, що дійшла до нас через непросту історію двох тисячоліть.

     26 січня 2017 року в ННВК №16 «Престиж» відбулася виставка ретро-книги «Із бабусиної скриньки». Цей незвичайний захід відбувся завдяки учнівським  родинам, які зберегли та принесли до шкільної бібліотеки давні видання книг. На виставці представлена художня, науково-пізнавальна, дитяча та релігійна література. Найбільшу цікавість у відвідувачів виставки мала книга, датована 816 роком. Це «Ветхий Завет для детей».  Книзі 1201 рік!

       Бібліотекар Загацька Н.В. розповіла, що до цього заходу долучились учні від першого до одинадцятого класу, вчителі, батьки. На виставці були книги 1874, 1892, 1898, 1900, 1907, 1914 років видання. Особливу увагу привернули книги, які були видані в роки Другої Світової війни (1939 – 1945рр.) Цей захід  дав можливість згадати призабуті сторінки історії, написані відомими українськими та зарубіжними письменниками, доторкнутись до вічних істин.

       Книга, написана багато років назад, допомагає нам пізнати світогляд і мислення наших далеких предків, розкриваючи тим самим секрети людської сутності. Завдяки книгам ми можемо прослідкувати еволюцію світогляду людини, суспільного устрою, етичних норм. Книги зберігають усю відому історію нашого існування на Землі.

                                                                                                  Валерія Соболєва, учениця 9-А класу

Переглядів: 203 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar