Головна » 2020 » Січень » 30 » Пам'яті героїв Крут
09:45
Пам'яті героїв Крут

Славних хлопців-добровольців загинуло триста,

Бо така вже їхня доля – коротка, терниста.

Ой ви, Крути, ой ви, Крути, вільного народу –

Віддали життя герої за нашу свободу!


 

Крути – це великий перелом на межі двох століть. Ми вчитуємось у цю сторінку історії. Читаємо і не розуміємо: чому так сталось? Чому ніхто не помітив у той радісний час визволення України, що на нашу землю насувалась чорна тінь?

29 січня 1918 рік… Цю дату кожного року з болем і гордістю згадує вся Україна. Учні ННВК №16 «Престиж» також згадали трагічні години нашої історії. Десятикласники підготували пам’ятний захід «Вони захищали наш край».

Історичний фільм «Відданість рідній землі» вкотре нагадав про трагічність української історії та сміливість молодого покоління нашої землі. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять юних героїв. Вірші, пісні, розповіді учнів супроводжувалися демонстрацією презентації, відео кліпу. Наскрізними у заході були ідеї відродження тисячолітньої державницької традиції, соборності, прагнення нескореного українського духу від часів Української революції до Революції Гідності та наших днів.

102 роки тому 300 українців пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь.

Представники учнівського парламенту Кебкал Валерія, Жмака Дмитрій.


 


 

Переглядів: 323 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar