Головна » 2018 » Січень » 29 » Пам'яті героїв Крут
11:31
Пам'яті героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, виповнюється 100 років битві під Крутами. В 1918році на залізничній платформі в Крутах, за 130 км від Києва, українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю.

Холодна зима 1918 року… Кількатисячна армія імперської Росії впевнено суне на Київ. Визнавати незалежність УНР Москва не збирається. На захист молодої Української Народної Республіки стають зовсім юні хлопці – студенти університету Святого Володимира та українського народного університету.

Відтоді українці вшановують цей день, як символ героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Ми маємо говорити і пам’ятати про Крути.

Загальношкільна лінійка, присвячена цим трагічним подіям, пройшла в ННВК №16 «Престиж». Підготували її учні 6-а класу, разом зі своїм класним керівником Ільченко В. П. Небайдужі наші діти до історії своєї держави. Розуміють, пам’ятають і, сподіваємось, роблять правильні висновки. Українці, хоча б зараз, мають усвідомити, вкарбувати у свою ментальність, що найдорожчий ресурс – це люди та їхнє життя.

Денис Гандиш – учень 6-а класу


 

Переглядів: 216 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar