Головна » 2020 » Лютий » 19 » ННВК №16 «Престиж» радо зустрічає партнерів з Франції
14:56
ННВК №16 «Престиж» радо зустрічає партнерів з Франції

У нашім закладі стало доброю традицією щорічно влаштовувати велике свято з нагоди зустрічі поважних гостей - делегації представників доброчинної французької асоціації «Люба Лор Україна» на чолі з паном Д. Беделемом.

Адже ННВК №16 «Престиж» - опорна школа з іноземних мов, одним з пріоритетних напрямків роботи якої є підвищення інтересу до вивчення французької мови , а також активізація співробітництва наших країн. Співпраця з асоціацією «Люба Лор Україна» розпочалася у 2015 році, і в цьому ж році на базі нашого навчального закладу була набрана перша група школярів міста для безкоштовного вивчення мови, а в 2016 році 8 кращих знавців мови отримали свій шанс пройти безкоштовне мовне стажування на базі французьких шкіл. Впродовж останніх років таку можливість отримали вже більше 30 юних ніжинців.

Учні ННВК №16 «Престиж» та учасники гуртка французької мови на чолі з учителем Копенкіною Л. О. завжди з нетерпінням очікують на зустріч з представниками асоціації. В цьому році делегація відвідувала Ніжин 17- 18 лютого. Перший день візиту був повністю присвячений проведенню екзамену- відбору на лінгвістичне стажування у Франції в червні цього року. Вісімнадцятого лютого гості завітали до загону МНС, де екскурсію проводили їх співвітчизники-французи, інструктори, що працюють з нашими пілотами. Пан Д. Беделем та його колеги відвідали також виставку текстильної композиції та гобелену майстрині Є. Липовецької, що володіє різноманітними цікавими техніками ткацтва. Надзвичайно тепло пройшла традиційна зустріч у сімейному колі батьків і дітей, що вивчають французьку мову на базі «Престижу». Свої таланти показали не тільки учні, але й мами і тата. А гості із задоволенням взяли участь у веселих конкурсах. Програма візиту завершилася відбором талановитої молоді Ніжина для участі у культурно- мистецьких заходах, що проходять щорічно у Франції за участі талановитої молоді України.

Отже, зроблено ще один крок до зближення наших культур. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з доброчинної французькою асоціацією «Люба Лор Україна»!

Заступник директора з НВР Шамшуріна Є.С.

Переглядів: 282 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar