Головна » 2016 » Квітень » 29 » Навчально-польові збори з предмету "Захист Вітчизни"
11:47
Навчально-польові збори з предмету "Захист Вітчизни"

У гімназії №16 для учнів 11 класу з 26 по 29 квітня проводились навчально – польові збори та заняття в лікувально-оздоровчому закладі.

     Одинадцятикласниці  продемонстрували навички надання першої медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, при радіаційних ураженнях і від отруєння речовинами, що є хімічною зброєю. Дівчата використовували захисний одяг, респіратори. Показали вміння проводити часткову санітарну обробку, дезактивацію одягу та взуття. Правила застосування лікарських препаратів: гірчичників, медичних банок, ніжних ванн, накладання венозних джгутів. Сидорова Марина та Кайдаш Наталія вміло робили штучне дихання та закритий масаж серця «потерпілому». Мірошниченко Дарія вправно виміряла артеріальний тиск, а Ридзель Аліна – температуру «хворому». Про першу медичну допомогу при стенокардії розповіли Макаренко Людмила та Банзерук Ангеліна. Що робити при набряку легенів і непритомності знали Андрієць Анастасія та Пучка Вікторія. З перебігом гострих захворювань органів травлення, обміну речовин познайомили Діденко Юлія та Андрієць Кристина. Учні довели, що уроки з предмету «Захист Вітчизни», які проводила Тишкевич І.М. не пройшли для них марно.

        Для хлопців на сучасному етапі життя військова підготовка просто необхідна. Вони це довели своїми знаннями та вміннями. Добре знають майбутні захисники дії солдата в бою, підготовку до оборони, рух в атаку, дії дозорного відділення на маршруті руху. Особливо виділялись Крейтор Тимур, Донець Олександр, Чорний Дмитрій, Кузьменко Андрій. Добре виконані контрольні вправи: біг на 1 км, метання гранати Ф-1 на дальність, загальна контрольна вправа на єдиній смузі перешкод. На польових зборах був представник Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату Андрущенко О. О. та начальник відділення забезпечення комісаріату Баргамін М. М. Учитель Осипов В.Г. задоволений своїми вихованцями.

       Як класний керівник,  щиро сподіваюсь, що всі уміння та навички, отримані учнями на уроках  із Захисту Вітчизни  ніколи не будуть використані при виконанні військових дій. Миру й спокою нам і нашій  ненці- Україні.

                                                                                                                                      В.П. Ільченко

Переглядів: 289 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar