Головна » 2017 » Грудень » 14 » Навчаємо для життя
15:45
Навчаємо для життя

14 грудня 2017 року в ННВК № 16 «Престиж» відбувся міський семінар учителів початкових класів на тему «Соціо - ігрові методи навчання».

Першими учасників семінару зустрічали, звичайно ж, діти. Вихованці Шафрай Тетяни Іванівни , а це – першокласники, з гумором нагадали присутнім про їхні насущні проблеми і з радістю показали свої досягнення за перші три місяці навчання.

Ділову розмову про теоретичні засади соціо – ігрових методів почала Пилипенко Лілія Леонідівна. Вона провела майстер – клас, на якому продемонструвала практичне застосування нових технологій на уроках навчання грамоти при вивченні букв, при складанні словосполучень на задану букву. Були продемонстровані відеосюжети з власного досвіду роботи. Учасники семінару взяли участь у складанні комічного твору, результат якого ніхто не міг передбачити наперед.

Шафрай Тетяна Іванівна переконала присутніх у тому, що робота в соціумі, а це змістовно організована робота в парах і в групах, приносить дітям велике задоволення, радість від спілкування, долає бар’єри страху і невпевненості. Тетяна Іванівна провела майстер – клас з використанням таких елементів соціо – ігрових технологій, як чарівна паличка, тіньовий театр та технологію танграму. Приємних вражень додавав мультимедійний супровід та відеосюжети з повсякденного життя колег.

Сучасного вчителя вирізняє постійне прагнення новизни. Побачене на семінарі є тому підтвердженням. Досвідчені вчителі працюють у «Престижі», охоче втілюють новітні технології в навчальному процесі, діляться досвідом із колегами.

Дитячі душі… Які ж вони тендітні! Скільки всього чекає на них попереду, адже вони тільки починають свій шлях. А поряд із ними вчительська душа – мудра, з великим життєвим досвідом, яка закликає : «Почуй мене!!». Вони йдуть разом, одним шляхом, і крокувати їм довгі шкільні роки.

Учитель 2- А класу Хряпа Марія Павлівна

Переглядів: 241 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar