Головна » 2017 » Квітень » 9 » Міжнародний день дитячої книги в ННВК№16 «Престиж»
23:06
Міжнародний день дитячої книги в ННВК№16 «Престиж»

2 квітня, в день народження великого казкаря Г. К. Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги (ICBD). З нагоди півстолітнього ювілею свята дитячої книги учні 8-А класу підготували змістовну лінійку «Читати - не модно, читати - необхідно».

Основна мета свята полягала в популяризації дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини. Окрім довідки про історію виникнення свята, ініціаторів та перших номінантів премії, восьмикласники розповіли про відзначення цього свята як у світі, так і в Україні. Переможці обласного конкурсу «Найкращий читач», Зоценко А. та Кодак Є. розповіли про своє перше знайомство з книгою, поділилися особистими уподобаннями в літературі. Хлопці підготували Топ 10 найцікавіших книг для підлітків (за версією підлітків), у якому чільне місце посідає новітня вітчизняна література.

Не обійшлося й без нагород. Адміністрація навчального закладу за ініціативи шкільної бібліотеки нагородила найкращих читачів школи. Охочі могли переглянути виставку дитячої літератури, а також плакатів ілюстрацій, підготовлені учнями, поділитися враженнями щодо прочитаних книжок.

Захід вкотре підтвердив слова В.Сухомлинського: «Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною». Тож читаймо хороші книги!

PS. 8-А клас щиро вдячний у підготовці заходу шкільному бібліотекарю Загацькій Н.В

Переглядів: 209 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar