Головна » 2020 » Квітень » 6 » МЕДИЧНІ МАСКИ. ЯКОЮ СТОРОНОЮ НОСИТИ І ЯК ПРАВИЛЬНО ВИКОРИСТОВУВАТИ.
21:08
МЕДИЧНІ МАСКИ. ЯКОЮ СТОРОНОЮ НОСИТИ І ЯК ПРАВИЛЬНО ВИКОРИСТОВУВАТИ.

Якою стороною її надягати? Відповідь проста - без різниці. Одягати медичну маску можна БУДЬ-ЯКОЮ стороною, а жорстке ребро з фіксатором має прилягати до носа. Мікроби однаково будуть накопичуватися як на синій, так і на білій поверхні. Стандартна маска тришарова і основну функцію виконує внутрішній шар.
Але виробники рекомендують надягати вироби кольоровою стороною назовні. Це пов'язано з появою кольорових пов'язок, які дозволяють підкреслити індивідуальність їх користувача. Так що, яким боком одягати медичну маску, вирішувати тільки вам.

На що варто звернути увагу:
- маска повинна мати хороший фіксатор і щільно прилягати до носа, не ковзати і не натирати;

- перевіряйте, щоб петлі або зав'язки маски добре і щільно фіксувалися, не викликаючи дискомфорту.


ПРАВИЛА ВИКОРИСТАННЯ

Проблема в тому, що ми не вміємо правильно їх використовувати. І необхідно дотримуватися ряду правил, як правильно носити маску.

Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя.

При використанні пов'язки забороняється чіпати її руками. При контакті інфекція потрапляє на руки і може потрапити в організм через слизову оболонку очей або рота.

Знімати маску можна тільки за вушні петлі не торкаючись до її тканини.

При будь-якому контакті рук з зараженим матеріалом необхідно їх ретельно помити або використовувати дезінфікуючий спрей.

Міняти маски кожні 2 години. Використані вироби викидати тільки в сміття. Не потрібно зберігати пов'язку, класти її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров'ю. Не забувайте, що медична маска одноразова.

Одягати пов'язку на обличчя необхідно тільки в приміщеннях, в транспорті або при прямому контакті з хворою людиною. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна.

Дотримуючись цих нескладних правил, ви можете захистити себе від різних захворювань. Метод використання медичних масок абсолютно безпечний і не витратний для кожної людини. Використовуйте маски в період підвищеної захворюваності і в приміщеннях, де присутні хворі люди.

Пам'ятайте, що прості речі іноді рятують життя.

 

Переглядів: 304 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar