Головна » 2019 » Вересень » 20 » Його величність - Ніжинський огірок!
11:08
Його величність - Ніжинський огірок!

Ніжинський огірок став не лише справжнім брендом, а й візитівкою міста Ніжин і навіть культурним явищем. У грудні 2005 року за ідеєю Ніжинського місьвиконкому огірку було встановлено унікальний пам’ятник, що за повідомленнями на той час став першим пам'ятником овочу в Україні.

Щорічно, а цього року вже сьомий, проходить фестиваль-конкурс "Його величність - Ніжинський огірок". Колектив ННВК №16 завжди творчо підходить до цього свята. Різними дитячими виробами, витворами кулінарного мистецтва, творчими постановками "оживає" ніжинський огірок, бо "його величність" шанований не тільки в нашому місті, в Україні, а знають про нього й далеко за межами нашої держави. Ніжинський огірок - це частина культури України й Ніжина.

У міський парк ім.Шевченка, на гостини до Пана Огірка, завітали гості чи не зі всіх куточків України. Тут їх вітали ніжинські рукодільники, вироби яких дивували своєю ексклюзивністю, неповторністю, оригінальним виглядом та смаком.На фестивалі ніхто не сумував: тут можна було пройтися виставкою виробів на огіркову тематику, сфотографуватися в ексклюзивних фотозонах і скуштувати смачних смаколиків із огірком. На сцені для ніжинців і гостей міста виступали колективи з різних куточків Чернігівщини і юні ніжинські таланти серед яких, звичайно, були й учні ННВК №16 "Престиж".

До нових зустрічей, твоя величносте, Ніжинський огірок!

Валентина Ільченко - керівник гуртка "Юний журналіст"

 

Переглядів: 230 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar