Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Тісніше станьте, сильні духом, під прапором одним
14:52
Тісніше станьте, сильні духом, під прапором одним

В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни, козацькою Покровою. 77 років поспіль 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху.

Згідно з указом Президента України, з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і волонтери, дорослі і діти - всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над країною-агресором.
З 07 по 12 жовтня 2019 року у навчальному закладі проходили заходи з нагоди відзначення Дня захисника України, метою яких є виховання української молоді в дусі військових традицій Українського народу, формування патріотичної свідомості, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Протягом тижня класні керівники провели виховні години «В єдності наша сила», «З відданістю Україні в серці», «Історична подорож у часі. Славетні імена України», «Ми нащадки козацького роду». До уваги учнів було представлено тематичне панно та виставка малюнків «14 жовтня. Цей день в історії моєї країни». Учні мали можливість переглянути як художні, так і документальні відеоматеріали про подвиги захисників України, історичні факти становлення української армії. Під час презентації проекту «Україна – мати. Вмій її захищати» було прослідковано історію виникнення Свята захисника Вітчизни, демонструвалися сторінки про збройні сили України. Учні підготували цікаві повідомлення про виникнення військових термінів, провели вікторину.

Цікаво і змістовно були проведені традиційні козацькі розваги для учнів початкової школи та старшокласників: представлення команд, різноманітні конкурси, естафети. Та найбільше вражень залишилося у всіх присутніх в актовій залі від урочистої посвяти юних Джур 12 жовтня. Почесними гостями на святі були вчителі НВК, чоловіки, які брали безпосередню участь у військових діях і відстоювали незалежність нашої країни: Желєзний Юрій Михайлович та Дудка Віталій Миколайович. Ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям, які захищали соборність і незалежність України в ХХ столітті і продовжують її відстоювати в ХХІ столітті. Дякуємо за подвиг і вірність Україні військовим Національної Гвардії та Збройних сил України, і зокрема батькам наших учнів, котрі були і є учасниками неоголошеної війни на сході України.


Заступник директора з навчально-виховної роботи Солдатенко Т.І.

 

Переглядів: 304 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar