Головна » 2019 » Грудень » 13 » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14:44
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Відповідно до Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища.

Схилити голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС та покласти квіти прийшли до пам’ятника учні 6-А та 6-Б класів ННВК №16 «Престиж» разом зі своїми класними керівниками. Вони поклали квіти до пам’ятника та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, після чого зустрілися з учасниками ліквідації.

Сьогодні ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя в ядерному котлі.

Переглядів: 240 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar