Головна » 2017 » Листопад » 13 » День Святого Мартина
14:00
День Святого Мартина

11-го листопада в Німеччині та інших країнах Європи відзначають день Святого Мартина.

Це свято – день пам’яті про єпископа Мартина Турського, який допомогав бідним людям. Відзначають свято ходою по вулицях з латернами, в яких горять свічки, що символізують мир та добро, та святковою вечерею, де на стіл подають запечену гуску та випічку.

10 листопада 2017 року, напередодні свята учні 5-6х класів Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» пройшли святковою ходою алеями та вуличками рідного міста. Кожен учень тримав у руках виготовлений власноруч ліхтарик.

На сходах Гоголівського корпусу університету учасників ходи чекали ведучі та головні герої свята, які розповіли дітям історію про те, як святий Мартин поділився своїм плащем із жебраком.

Учні заспівали традиційну німецьку пісню про ліхтарики, танцювали запальний флешмоб та прикрасили яскравими ліхтариками похмурі від погоди сходи університету. Членами журі були визначені три найоригінальніші ліхтарики, а їх володарі отримали символічні призи на згадку про свято. Учителю та учням нашого навчального закладу було вручено грамоту за активну участь у цій події.

Вчитель німецької мови Кивенко І.П.

Переглядів: 191 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar