Головна » 2016 » Грудень » 1 » День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми
14:40
День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми

На зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн  у 1988 році пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу. Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.

   У 2003 році Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, виступила з ініціативою змінити назву дня 1 грудня: з «Дня боротьби зі СНІД» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми». 

1 грудня учні 9-Б класу Ніжинської гімназії №16 провели флешмоб «Прикріпи стрічку», щоб привернути  увагу учнів, батьків, учителів до здорового способу життя, безпечної поведінки. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект "Червона стрічка” було офіційно почато на 45-ій щорічній церемонії вручення нагород "Tony Awards” 2 червня 2000 року. Усім номінантам і учасникам було запропоновано прикріпити такі стрічки. Найбільша надія, пов’язана з цим проектом, - це те, що до 1 грудня, до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, ці стрічки носитимуть у всьому світі.

Необхідно пам’ятати, що темпи зростання захворюваності в Україні є одними з найвищих у світі і починаючи з 1994 р. щороку збільшуються на 33%. Перед країною в майбутньому стоїть ще низка нелегких завдань, виконання яких неможливе без допомоги наших громадян, усвідомлення ними високої цінності власного здоров’я і турботи про здоров’я близьких, поваги й толерантності до людей, яким не вдалося уникнути захворювання та у яких вистачає мужності з нею боротися.  Тільки спільними зусиллями та поінформованістю ми зможемо подолати цю хворобу, принаймні в майбутньому.

Переглядів: 220 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar