Головна » 2015 » Жовтень » 30 » День народження гімназії!
00:16
День народження гімназії!

        У кожного з нас - своя школа. Школа дитинства та юності. Без учителів, людей історичного «вчора», не було б і нас, людей історичного «сьогодні». Життя кожної людини повʾязане зі школою. Покоління за поколінням діти вступають до школи, вчаться, закінчують і виходять у світ, а школа живе далі, гостинно відкриваючи двері іншим.

         Що найважливіше у житті?

         Хотілося б побачити й почути того, хто, не задумуючись, відповість на це запитання з абсолютною точністю, вичерпністю. Кожен назве свої «кити», на яких тримається людське життя. Але жоден не омине у спогадах тієї визначальної сходинки, першої й надзвичайно важливої, що називається «школа».

        А нам сьогодні – 25!

        Трудова біографія Ніжинської гімназії №16 почалася 24 жовтня 1990 року. Саме в той день були підписані документи про здачу будівлі школи першим її директором  - Тарасенко Надією  Миколаївною. Зараз навіть не віриться, що на місці красуні-гімназії раніше був пустир, порослий травою. Перші роки існування – перші труднощі, недоліки, проблеми, але й перші успіхи! Це був перший навчальний заклад із поглибленим вивченням англійської мови  з першого класу в Ніжині. Вчителі та гімназисти стали першими учасниками МАН. Гімназія працювала до 20 години. Окрім уроків, робота проводилася у 25 гуртках.

        Другим директором стала мудра й талановита Крутько Людмила Борисівна, яка продовжила роботу,  славні традиції, започатковані в минулому, ввела профільне навчання. Були відкриті класи з поглибленим вивченням математики. Гімназія «росла», пишалася своїми учнями, плекала майбутнє України. Педагогічний колектив завжди у творчому пошуку.

        Із 2013 року керманичем гімназії, натхненником добрих справ, стала Градобик  (Бирка) Валентина Валентинівна – енергійна й заповзята, вимоглива й толерантна, творча й працьовита. Нині в закладі вивчається англійська, німецька, польська, французька мови. Відкриті профільні філологічні, математичні та природничі класи. Директор переорієнтувала педагогічний колектив на підтримку й розвиток природних якостей дитини, її здоровʾя  та індивідуальних здібностей.  

Ошатна й затишна актова зала, урочисто-святковий настрій. Сьогодні тут відзначають ювілей! 25-річчя гімназії прийшли відсвяткувати багато почесних гостей: із міського виконкому -  на чолі з мером міста Анатолієм Лінником, із міського відділу освіти - на чолі з Станіславом    Крапивʾянським,  від обласної ради  був присутній  народний  депутат  України  -  Олександр  Кодола.  У залі  -   усі директори гімназії (Тарасенко Н. М., Крутько Л. Б., Градобик В. В.), вчителі, ветерани праці, учні, батьки, представники громадськості.  Звучить гімн України, гімн гімназії… Лунають пісні, виголошуються привітання, поздоровлення, вручаються подарунки, грамоти. Щасливі обличчя присутніх. Ми пишаємося своєю гімназією, своїм педагогічним колективом, своїми вихованцями.

Усе в житті починається зі школи. Кожен до останніх років свого життя памʾятає своїх перших наставників – учителів, які навчали, спрямовували й визначали подальший життєвий шлях учнів. Із роками людина дедалі частіше згадує дитинство, друзів, із якими навчалися, а передусім тих, хто їх навчав.

У цьому невеликому ракурсі ми відкриваємо сторінки історії Ніжинської гімназії №16, бо воістину пророчі слова: «Хто не знає свого минулого, немає майбутнього».

 Віват, гімназіє!  Миру й процвітання, злагоди й натхнення у твоїх стінах, успіхів і перемог на шкільній благодатній ниві!

 Многіє й благіє літа тобі, рідна гімназіє!

Учитель зарубіжної літератури                        Ільченко Валентина Петрівна   

Переглядів: 310 | Додав: torya | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0