Головна » 2017 » Травень » 11 » День Європи в Україні
13:56
День Європи в Україні

День Європи в Україні – одне з найбільш цікавих свят для учнівського колективу ННВК №16 «Престиж». Члени євроклубу «Відкриті долоні» вважають цей день своїм традиційним святом, під час підготовки та проведення якого можна проявити свої таланти та творчі здібності.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Основними символами Євросоюзу є прапор, історія створення якого припадає на 1955 рік, гімн ( «Ода радості» Ф. Шиллера на музику Бетховена) та девіз Європейського Союзу: «Єдність у різноманітті».

У цьому році відзначення Дня Європи почалося з урочистої лінійки, присвяченої скасуванню візових вимог для громадян України. Після неї з презентацією найбільш важливих і цікавих фактів з історії Євросоюзу, відбулося засідання євроклубу, присвячене фестивалю польської культури, що проходить зараз у Ніжині за участю посла Республіки Польща та представників Консулату. Гурт польської пісні «Гвяздечка» запрошено до НДУ для участі у святковому концерті, де щорічно з гордістю й натхненням учасники представляють свій навчальний заклад.

Тож Україна бажає стати повноправним мешканцем європейського дому, бо завдяки своїй історії, географічному розташуванню і тому внеску, що зробив наш народ у континентальну справу впродовж багатьох років свого існування та боротьби – вона має на це право.

Переглядів: 238 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar