Головна » 2016 » Квітень » 25 » День Цивільної оборони
10:53
День Цивільної оборони

  25 квітня, напередодні 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС, у Ніжинській гімназії №16 провели  День Цивільної оборони з метою пропаганди знань  про цивільну оборону та підняття престижу національних рятувальних служб. Напередодні був складений план проведення та завірений директором гімназії Градобик В.В. У підготовці та проведенні його взяли участь учні 1-11 класів, педагогічний колектив. Цей захід проходив як підсумкове заняття з практичної перевірки в учнів знань та навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій. День розпочався з загальношкільної лінійки, після якої в усіх класах пройшли виховні години з обговорення дій населення під час надзвичайних ситуацій. Учителі демонстрували учням навчальні презентації, відеофільми, проводили вікторини. Активи класів підготували змістовні плакати та інформаційні листівки з питань ЦО.

     О дев’ятій годині тридцять п’ять хвилин пролунав попереджувальний сигнал. Усі учні та вчителі одягли засоби захисту органів дихання (ватно-марлеві повʾязки) та організовано вийшли з приміщення гімназії, відповідно до планів евакуації. Учні початкової школи зацікавлено дивились на старшокласників, які показували їм шляхи евакуації.

      Показати дітям роботу пожежників під час гасіння пожеж, ознайомити учнів із технічним оснащенням пожежної машини, евакуацію «постраждалих» під час «аварії» приїхали працівники МНС на чолі з командиром частини Іваном Коробкою. Учнів зацікавили розповіді військових. Вони ставили їм багато запитань, фотографувались із ними, а декому  навіть удалося посидіти за кермом військової  машини. Старшокласники тренувались швидко одягати захисний одяг, прокладати рукавну лінію, гасити пожежу.

Гімназисти показали готовність та вміння зосереджено працювати в умовах надзвичайних ситуацій.

                                                                                                 В.П.Ільченко, класний керівник 11 класу

Переглядів: 230 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar