Головна » 2021 » Грудень » 13 » 16 днів проти насилля
17:02
16 днів проти насилля

 25 листопада 2021 року в ННВК №16 «Престиж» стартувала щорічна кампанія «16 днів проти насилля» під девізом «Школа – осередок добра». Міжнародна акція розпочалась зі створення стіни добра, де учні писали звернення до оточуючих з побажаннями миру, добра, радості, терпіння та розуміння.

На занятті «Добро починається з тебе» вихованці дошкільного підрозділу НВК перевтілювалися в супергероїв, яким під силу усе: допомагати, протистояти насильству, бути толерантними, вміти дружити.

Для учнів 5-10-х класів впроваджувалась просвітницько-профілактична гра «Коло безпеки», яка розроблена в рамках проєкту Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» за підтримки дитячого фонду ООН в Україні. Гра не тільки розкриває такі поняття як булінг, кібербулінг, домашнє насильство, а й навчає як протидіяти насильству та до кого можна звертатися у разі потреби.

Під час Міжнародного мандрівного фестивалю про права людини Docudays UA  учні 9-х класів переглянули фільм «Пранкнули», що був запропонований Ніжинським міським молодіжним центром. Школярі обговорили події, які відбувалися у фільмі та виробили стратегію поведінки у небезпечній ситуації.

10 грудня акція завершилася виставкою дитячих малюнків «Я маю право». Ця акція – нагадування  усім, що найвищою цінністю  є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність. 

Психологічна служба

Переглядів: 117 | Додав: torya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar