Головна » Архів матеріалів

                                                                                               

У кожного міста є свій особливий день. У нашого Ніжина – це 15 вересня. Здається,  немає жодної людини, яка б залишилася осторонь святкування Дня міста. Чому саме так? – Та відповідь проста: ми, ніжинці, дуже любимо наш рідний Ніжин. Мій 8а клас теж приймав участь у заходах. Ми розпочинали трохи незвичн ... Читати далі »

Переглядів: 239 | Додав: torya | Дата: 17.09.2015

 

Його величність Ніжинський огірок!  Не можемо уявити жодного дня без його присутності на столі. Свіжий, хрумкий, малосольний, маринований…Вважається, що першими селекціонерами, засолювачами й розповсюджувачами ніжинських огірків були місцеві греки, що оселилися тут у середині XVIII століття  після перемоги українців у національно- визвольній  війні 1648-1657 років. Тоді спеціальним указом гетьман Хмельницький надав грекам право на самоврядування, звільнив від сплати будь-яких податків і дозволив не виконувати державні повинності. Греки-прибульці швидко освоїлися й розгорнули широкомасштабн ... Читати далі »

Переглядів: 272 | Додав: torya | Дата: 17.09.2015

 

Першого вересня цього року не всі учні України сіли за шкільні парти.  На сході нашої країни гримить війна. Щоб підтримати дітей, для яких цьогорічне свято 1-вересня пройшло зі сльозами на очах, у перший вересневий вечір на центральній площі м. Ніжина проходила благодійна акція «Дітям сходу». Приймали участь у ній і учні гімназії №16. Вони зібрали для дітей Новоігн ... Читати далі »

Переглядів: 231 | Додав: torya | Дата: 06.09.2015

      

Теплий, сонячний першо-вересневий  ранок. На подвірʾї Ніжинської гімназії № 16 людно й гамірно. Весело щебече дітвора, що нарешті дочекалася цього дня, зустрічі з гарними друзями, однокласниками, з мудрими своїми наставниками-вчителями. Море квітів, посмішок. Радо вітають гімназисти свого директора – Градобик Валентину Валентинівну, берегиню школи, мудру наставницю, яка по-справжньому любить своїх учнів, поважає вчителів, пишається своїм навчальним закладом. На свято запрошені гості. Серед них депутат Ніжинської міської р ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: torya | Дата: 06.09.2015

« 1 2 ... 82 83 84