Головна » Архів матеріалів

       

  20 жовтня в Ніжинській гімназії №16 відбулася чудова подія – посвята в гімназисти п’ятикласників. Цього дня до гімназійної родини приєдналося ще 49 учнів!  До свята учні 5-А та 5-Б класів готувалися разом із класними керівниками Риженко Л.В. та Касьяновою В. І. завзято: і речівки з піснями вивчали, і емблеми підготували, і привітання рідній гімназії вивчили, і таланти свої показали.

      Свято було надзвичайн ... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: torya | Дата: 29.10.2015

Золота осінь… Природа готується до відпочинку, а в Ніжинській гімназії №16 вирують пристрасті. Тут вибирають Президента навчального закладу. Свої кандидатури на цей пост подали три учні гімназії: Соболєва Валерія – 8-А клас,   Бобиренко  Валерія – 8-Б  та  Курило Роман – учень 10 класу. У рекреації школи – справжні вибори! Гімназисти голосують. Для цього їм  члени комісії видають  картки для голосування, на яких зазначено прізвища кандидатів. Кожен має право віддати свій голос  тільки за одного претендента…

 І ось довгоочікувана мить. Президентом Ніжи ... Читати далі »

Переглядів: 292 | Додав: torya | Дата: 21.10.2015

У Ніжинській гімназії №16 розпочалася передвиборча кампанія. Зі своїми програмами виступили кандидати на пост Президента.

Соболєва Валерія, учениця 8-а класу, обіцяла, що коли стане Президентом, зосередить свою увагу на дієвості учнівського самоврядування. Обере міністрів культури, освіти, дозвілля та спорту. Вони ж у свої міністерства оберуть осіб, із якими будуть покращувати шкільне життя учнів. У своєму виступі говорила Валерія і про план створення екрану чистоти, і про волонтерські загони, і про підключення швидкісного інтернету в гімназії.

... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: torya | Дата: 15.10.2015

Із року в рік, восени 14 жовтня, відзначаються важливі свята для українського народу: Покрова Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Цього року, враховуючи заслуги козаків та справжнє їх призначення в утвердженні української держави, на Покрову будуть відзначати ще й День захисника України. Такий збіг трьох свят в один день не міг не зацікавити юних дослідників історії та патріотів рідного краю – учнів 7-А класу.

 У своєму повідомленні семикласники розкрили суть явища козацтва як втілення національно-етичного ідеалу. Згадали визначних діячів доби козацтва –звитяжних козаків та гетьманів України.

... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: torya | Дата: 13.10.2015

Переглядів: 340 | Додав: torya | Дата: 08.10.2015

Вітаємо  з  Днем  УЧИТЕЛЯ!

Один із найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери, звичайно ж, завжди був і залишається улюблений нами – День учителя. Багато хто називає професію учителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитись, адже, враховуючи масу складнощів, що встають перед учителями кожен Божий день, мимоволі задаєшся питанням – як учителю вдається, не дивлячись на більш ніж скромну матеріальну зацікавленість і ряд супутніх, часто найскладніших пр ... Читати далі »

Переглядів: 236 | Додав: torya | Дата: 05.10.2015

 

Велика Вітчизняна війна залишила глибокий слід в історичній пам’яті нашого народу. Було обірвано й понівечено життя мільйонів наших співвітчизників, розстріляних і закатованих у нацистських таборах смерті,  сплюндровано матеріальні та культурні цінності, духовні надбання народу.

Чимало виховних і патріотичних заходів проходить цими днями у нашому місті. Всі вони приурочені 72 річниці визволення Ніжина, 71 річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників. 22 вересня у Ніжинській гімназії №16 був проведений національно-патріотичний  виховн ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: torya | Дата: 27.09.2015

  

Агата Крісті належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та Шекспіра). Книги А.Крісті видані тиражем понад  2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу.

 У  гімназії №16 пройшло бінарне  засідання «Євроклубу», присвячене  125 річниці від дня народження  письменниці. Учителі англійської мови  Шамшуріна Є С.   Муквич В.І., Синяк Л.І. та учні 8-а класу підготували повідомлення про життєвий & ... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: torya | Дата: 20.09.2015

  

Анастасія  Дмитрук – учениця гімназії №16 знову в рідних стінах навчального закладу!  Ні, уже не як учениця, а як поважна й шанована гостя. Це вона є автором поезій, присвячених небесній сотні.

Бог все бачив, усіх пізнав:

Хто за волю, а хто за гроші

І хто кату служити хоче –< ... Читати далі »

Переглядів: 257 | Додав: torya | Дата: 20.09.2015

 

Випускник гімназії Лихута Олександр здобув найвищу нагороду "Перлина конкурсу" у XVIII Міжнародному конкурсі наукових робіт учнівської та студентської молоді "Мій рідний край", що проходив цьогоріч у м. Львів під егідою Союзу Українок України, Союзу Українок Великобританії, Львівського національного університету та Міжнародного благодійного фонду "Смолоскип". У конкурсі змагалися 133 доробки молодих дослідників з 20 областей України. 

За свою науково-дослідницьку роботу, що була присвячена історії повсякдення окупованого Ніжина (1941-1943 рр.) (науковий керівник - вчитель історії Нагорна Наталія Миколаївна), Олександр отримав диплом вищого с ... Читати далі »

Переглядів: 226 | Додав: torya | Дата: 20.09.2015

« 1 2 ... 81 82 83 84 »